Audio | Yoga Nidra kan altijd, ook als je alleen maar kunt liggen
31 maart 2023 

Audio | Yoga Nidra kan altijd, ook als je alleen maar kunt liggen


If you can Breathe, You can do Yoga “Krishnamacharya”

Yoga Nidra is een eeuwenoude meditatietechniek. Het is een vorm van yoga waarin je je lichaam in een diepe ontspanning brengt, maar je blijft wel gewoon wakker. Het geeft rust en verlaagt ons stressniveau. Je kunt een gevoel van innerlijke vrede en vreugde ervaren. Yoga Nidra gaat in essentie over het verwelkomen van alle gevoelens, ervaringen en brengt je van denken naar voelen. Het stimuleert positieve energie. Echt een moment voor jezelf.

Yoga Nidra kan door iedereen worden beoefend. Je hebt geen ervaring nodig. Je kunt het niet verkeerd doen. Het werkt altijd. De voordelen worden groter als je het vaker doet. Ook juist het vaker beluisteren van dezelfde opname zal zorgen dat je lichaam sneller kan ontspannen.

Yoga Nidra kan een diepgaand effect hebben op het verbeteren van je gezondheid. Het kan je helpen bij het geneesproces.

Het belangrijkste is dat het beoefenen van Yoga Nidra ons kan helpen de realiteit van onze situatie te erkennen en te accepteren. Hoe onwelkom, moeilijk of eng die ook kan zijn. En het kan je helpen de krachtige emoties die het oproept te erkennen, accepteren en loslaten. Deze emoties worden begrijpelijkerwijs vaak onderdrukt, maar als ze eenmaal in het bewustzijn zijn gebracht, wordt de energie die vastzat in het onderdrukken ervan vrijgemaakt voor genezing.

Yoga Nidra kan op 5 verschillende niveaus werken:

- pranische genezing

- geestelijke genezing

- onderdrukte materie loslaten

- wilskracht stimuleren

- ontspanning

Door Yoga Nidra te beoefenen realiseer je je dat je lichaam misschien een ziekte heeft / had, maar dat je eeuwige Zelf onveranderd en onaangetast blijft. Dit maakt het makkelijker op verschillende niveaus.

Wat heb ik nodig?

Het is fijn om op een rustige plek te liggen waar je niet gestoord kunt worden. Als het niet fijn is om te liggen, dan kan je ook zitten. Draag lekker makkelijk zittende kleding die niet knelt. En zorg dat je warm genoeg bent. Je kunt een deken over jezelf heen leggen, zodat je het niet koud krijgt. Ondersteuning voor je hoofd en knieën is ook vaak fijn. 

Waar kan ik het doen?

Je kunt de yoga nidra op een matje doen of op de bank of in je bed. Zorg dat je voldoende ondersteuning hebt.

Wanneer is het beste moment?

In de ochtend is het erg fijn om de rest van de dag ontspannen door te brengen. Als je moeite hebt om in slaap te vallen is het 's avonds ook erg fijn om te doen. Het kan op elk moment van de dag. Als je merkt dat je vaak bij de Yoga Nidra in slaap valt, en je daardoor 's avonds moeilijker in slaap komt, dan raad ik aan om het 's ochtends of begin van de middag te beoefenen.
Helende Yoga Nidra

Voor House of Ichō heeft Yoga Teacher Trainer Janine een hele mooi en speciale Yoga Nidra over heling ontwikkeld. Janine is een zeer ervaren Yoga teacher trainer gespecialiseerd in Transformatieve yoga waarin zachtheid en lief voor je zelf zijn centraal staan. 
Kies een fijn moment en laat je geheel ontspannen door deze Yoga Nidra


Over de schrijver
Ik ben Janneke; Paula’s zus en Co-Founder van House of Ichō. Ik zal Paula's kennis aangevuld met de kennis en ervaringen van anderen met jullie blijven delen op dit platform.
Reactie plaatsen