"NOURISH YOUR BODY"

Voedt je lichaam met gezonde voeding

Voeding als Medicijn

Het is inmiddels wel bekend dat leefgewoontes een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van kanker. Dat voeding een belangrijke pijler is in een gezonde levensstijl wordt breed onderschreven. Met de juiste informatie en door goed naar je eigen lichaam te luisteren kun je een basis voedingspatroon creëren wat goed voor je is en waar je je goed bij voelt. Je gewoontes en het gebrek aan kennis over voeding maken dat je eet  wat je eet, terwijl het vaak beter kan. Je kunt je voeding zien als je medicijn. Stel je voor: zo vaak als je eet, kun je ervoor kiezen om iets te eten wat je immuunsysteem versterkt en wat dus invloed heeft op je gezondheid. Zo kun je je lichaam meerdere keren per dag een ‘tool’ geven om zichzelf te versterken en zo je helingsproces ondersteunen.  Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van voeding en bepaalde voedingsmiddelen bij kanker. Hoewel er ook nog steeds veel tegenstrijdige informatie is, zijn er wel degelijk algemene richtlijnen te geven over wat jij op dit moment al kunt doen om een stap te zetten richting een etensstijl die jouw lichaam en immuunsysteem die broodnodige boost geeft. 
wijze uil

Beweging voor Mind & Body

Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat beweging de kans op verschillende soorten kanker verkleint. Dit is het meest evident bij borstkanker, darmkanker en baarmoederhalskanker. Bovendien is aangetoond dat beweging de overlevingskansen van vrouwen met borstkanker vergroot. Bij andere kankersoorten is (nog) niet duidelijk in hoeverre beweging bijdraagt. 

Hoe het komt dat beweging effect heeft is, is nog onbekend. Mogelijk spelen de biologische effecten van beweging een rol, zoals het verlagen van levels van hormonen zoals oestrogenen en insuline en andere stoffen, die een rol spelen bij de groei van kankercellen. Beweging stimuleert bovendien het immuunsysteem in positieve zin, met als gevolg minder ontstekingen en een betere weerstand.

Lichaamsbeweging heeft daarnaast een positief effect op de psychische en sociale gezondheid. Je merkt het vaak zelf ook. Je voelt je op alle vlakken lekkerder als je regelmatig beweeg. Door je focus te richten op je energielichaam of op de energie buiten jezelf, leidt je je aandacht weg van je fysieke lichaam en je gedachten, waardoor het samenspel van beiden rondom de emotie geen aandacht meer krijgt. Dit heeft als effect dat de emotie die je voelt letterlijk weg kan ebben, welke emotie dit ook is.