De dreamteams van

Brigitte

TEAM VAN BRIGITTE


Trix

TEAM VAN TRIX

Lienke

TEAM VAN LIENKE

Het dreamteam van Minke

Acupunctuur

Het in balans brengen van lichaam en geest. Wat ik interessant vind dat er bij acupunctuur gekeken wordt naar alle energiebanen van het lichaam. In plaats van de kwaal aan te pakken met een medicijn, veel meer te kijken naar de oorzaak in het hele systeem. 

Bewustzijnscoaching

Inzicht in het groeiproces. Ik heb een coach gevraagd om met mij mee te “lopen” tijdens het borstkanker proces. Om de beslissingen te kunnen nemen, niet alleen vanuit mijn hoofd maar juist vanuit mijn hart en intuïtie. Wat voelt goed voor mij? 

Orthomoleculair arts

Het optimaliseren van het immuunsysteem en algeheel meer balans van zowel lichaam als geest.

We spraken over alle pijlers voor een gezond lijf zoals voeding, beweging, slaap en ontspanning maar ook de betekenis van mijn borstkanker kwam aan bod. Wat heeft het lichaam je te vertellen? Wat is er aan de diagnose vooraf gegaan? Wat is voor jou belangrijk in het genezingsproces?

Image by More Studios for House of Ichō

Massage Therapie

Liefdevol om gaan met mijn lichaam. Door de diagnose borstkanker kan er ook weerstand of boosheid ontstaan naar dit gebied, een gevoelig gebied. Hart/ borst gebied gaat over het zorgen voor anderen. En tijdens de behandeling voelde ik dat ik vooral goed voor mezelf mag zorgen. Vervolgens kan ik er ook voor anderen zijn. Ik zie mijn lichaam als iets heel kostbaars en daar heb ik goed voor te zorgen. 

Huid en oedeemtherapie

Het verbeteren van mijn bewegingsvrijheid. Ik ben gestart met huidtherapie 5 weken na de borstsparende operatie. Dit is ter behandeling van het littekenweefsel en het bindweefsel in mijn borst. Door middel van onder andere massage wordt het litteken soepeler en beter doorbloed.

Met behulp van manuele rektechnieken wordt mijn bewegingsvrijheid van mijn linker arm verbeterd.

Fysiotherapie oncologische revalidatie

Het opbouwen van mijn conditie. Ik heb advies gevraagd bij een fysiotherapeut met specialisatie oncologie. Mijn conditie is fors achteruit gegaan door de chemotherapie en door het rusten/ liggen. Het doel is om langzaam mijn conditie weer op te bouwen.

Het dreamteam van Brigitte

Pilates

Kracht en conditie opbouwen. Het gericht werken aan mijn spierkracht was belangrijk voor mij om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Mij krachtig te voelen in mijn lijf geeft mij levensenergie. Ook helpt het mij de bijwerkingen van de anti-hormoon therapie te beperken.

Hatha Yoga en Meditatie

Verbinding van lichaam en geest. Het uitvoeren van fysieke oefeningen in combinatie met adem en meditatie heeft me geholpen om meer balans en rust te vinden. Deze zachte en liefdevolle manier van sporten beviel mij goed in de tijden van chemo maar het is ook iets van mij geworden wat ik nog steeds bijna dagelijks be-oefen.

EFT

Ruimte maken voor emoties. Het doel van EFT is het neutraliseren van emotionele lading door een combinatie van NLP, mindfulness, zelfcompassie, cognitieve gedragstherapie, acupressuur en EMDR. Na een EFT behandeling voel ik me leeg op de meest prettige manier. Alle emoties krijgen ruimte. Ik kan de dingen helderder zien, een ander perspectief innemen en ik voel me gegrond.

Image by More Studios for House of Ichō

Psycholoog

Bewustzijn voor de situatie. De gesprekken met een psycholoog hebben mij geholpen om meer bewustzijn te ontwikkelen. In de rollercoaster van emoties kregen de dingen die ik voelde een naam zoals rauw, eenzaamheid, angst, woede. Ik kon beter begrijpen wat het effect hiervan op mij was en hoe ik ermee om kon gaan.

Relatiecoaching

Samen op zoek. De diagnose kanker kan je relatie onder spanning brengen. Het evenwicht is verstoord en het verwerkingsproces verloopt niet altijd synchroon. Daardoor kun je elkaar kwijtraken. Verschillende omgang met angst en rouw kan tot misverstanden leiden. Mijn man en mij heeft het ongelofelijk geholpen om ondersteuning door een coach te krijgen bij het verwoorden van emoties, begrijpen van de ander en herstellen van de verbinding.

Fysiotherapie oncologische revalidatie

Het opbouwen van mijn conditie. Ik heb advies gevraagd bij een fysiotherapeut met specialisatie oncologie. Mijn conditie is fors achteruit gegaan door de chemotherapie en door het rusten/ liggen. Het doel is om langzaam mijn conditie weer op te bouwen.

Het dreamteam van Trix

Kunstzinnige Therapeut

D.m.v. kunstzinnige therapie kon ik mijn gevoelens en emoties kwijt. Ik had geen behoeft om te praten wat mij was overkomen.  Terwijl ik aan het kneden was met klei kon ik frustraties loslaten, door te tekenen kreeg ik inzichten. Bezig zijn met mijn handen gaf de opening om toch te praten en te verwerken wat er allemaal gebeurd was.

Coach

De coach gaf mij inzichten en tools om alles weer samen te brengen. Tijdens en na mijn behandelingen had ik het gevoel dat ik op een andere planeet leefde, ik begreep anderen niet en zij mij niet. 

Massage Therapie

D.m.v. massagetherapie kon ik mijn lichaam weer voelen en kon ik weer landen in mijn lichaam. Door de behandelingen en operaties is mijn lijf enorm veranderd.  Er gebeurde zoveel in mijn hoofd en de massagetherapie bracht mijn hoofd en lijf weer samen.

Image by More Studios for House of Ichō

Orthomoleculair arts

Actief werken aan mijn herstel. Ik had sterk te behoefte om buiten de behandelingen om actief mee te werken aan mijn herstel. De Orthomoleculair arts heeft mij supplementen voorgeschreven die daarbij hielpen.

Oncologische fysiotherapeut

Pijnvrij de dag doorkomen. Na mijn operaties en bestralingen had ik last van oedeem en neigde ik naar een frozen shoulder. De fysiotherapeut onderhoudt mijn arm en schouder. Dit is iets waar ik de rest van mijn leven rekening mee moet houden en het onderhoud van de fysiotherapeut zorgt ervoor dat ik pijnvrij de dag door kom.

Aroma Therapie

Het veraangenamen van mijn leven. Het begon met een paar druppels lavendelolie op mijn hoofdkussen om beter te kunnen slapen, vervolgens ontdekte ik dat diverse oliën mijn leven veraangenaamden. Er zijn moodlifters, maar ook oliën om pijnlijke spieren te behandelen. Er staat regelmatig een diffuser aan thuis met daarin een olie met een eigenschap die ik op dat moment nodig heb.

Het dreamteam van Lienke

Massage Therapie

Ontspanning in moeilijke tijden. Iemand die me aanraakte op een ‘normale’ manier, ipv iemand met een witte jas die toch iets van mijn lijf nodig had. Ik kon echt even ontspannen tijdens moeilijke tijden. Zoek wel wel iemand met ervaring met kanker.

Osteopaat

Je lichaam weer voelen . De osteopaat hielp me met voelen, maar ook mijn lijf de mogelijkheid geven om de chemo zo goed mogelijk door te komen. En nu na de behandelingen zo goed mogelijk te herstellen

Huid Therapie

Vermindering van last van de littekens. Die littekens jeuken soms zo! Een huidtherapeute kan je dan helpen met massages en therapie.

Image by More Studios for House of Ichō

Psycholoog

Om van je af te praten. Eentje gespecialiseerd in oncologie (Helen Dowling Instituut). Om van me af te praten, praktische tips te krijgen en een luisterend oor dat niet geraakt werd door mijn verdriet.

Kunstzinnige Therapie

Van je hoofd naar je lichaam gaan. Een andere manier dan praten om met mijn gevoelens om te gaan. Om minder in mijn hoofd te zitten, maar echt te durven voelen.

Fysiotherapie oncologische revalidatie

Zo fit mogelijk blijven. Tijdens mijn twee jaar chemo ben ik wekelijks gaan bewegen bij de fysio. Dames met verstand van kanker, om zo goed mogelijk te blijven.

DONEER AAN HEN DIE GERAAKT ZIJN DOOR KANKER

Paula Boshouwers is House of Ichō begonnen met een droom en haar eigen ervaring. Wij zetten deze droom voort maar we kunnen het niet alleen. Maak een donatie en help vrouwen met een diagnose kanker een vol en gelukkig leven te leiden.