"Mijn Kankerdiagnose bleek een nieuw begin"

Paula Boshouwers was 32 toen ze de diagnose kanker kreeg. Het bleek het startpunt van een fundamentele heroverweging van haar leven. Ze zei haar baan als advocaat op en ging op zoek naar wat haar  'zin' gaf en wat zij nodig had om in balans te zijn. Ze wilde bovendien ook zelf bijdragen aan haar herstel en heling. Ze kwam erachter dat er heel veel is dat je zelf kunt doen. Dit ontdekken en doen, voelde zo goed. Dit wenst zij ook voor jou: Je weer sterk en in balans voelen en bovendien jouw beste leven leiden.

Don't forget that it is in dealing with the

darkness that we find the power of our light

Wat je niet hoort in het ziekenhuis...

Wat je daarvoor nodig hebt, hoor je in de meeste ziekenhuizen niet. De ervaring van veel vrouwen die hetzelfde doormaken, is dat je zelf actief op zoek moet naar informatie en tools, in een woud aan feiten, fabels en goedbedoelde adviezen en bovendien in een periode waarin je hoofd wel ergens anders naar staat. House of Ichō brengt bijeen wat voor jou nu waardevol is. Zo hoef je niet zelf het wiel uit te vinden en kun je gebruikmaken van de kennis, ervaring, wijsheid én power van vrouwen die je voorgingen.

Zussen

Paula Boshouwers  is op 6 Januari 2021 overleden. Zij heeft door haar ijzersterke wil en overtuigingen een vol leven kunnen leiden met kanker.


Ik ben Janneke; Paula’s zus. Samen staan we op hier op de foto. Paula’s kennis en wilskracht zijn zo waardevol en hebben haar veel extra tijd om te kunnen leven én vooral kwaliteit van leven gegeven. In de weken voor en na haar overlijden werd het mij steeds duidelijker dat deze vastgelegde kennis veel waarde heeft voor anderen; ook zonder dat Paula er is om dit over te brengen. Dit is de reden dat ik deze kennis op dit platform de komende tijd, in haar gedachtenis, met jullie wil blijven delen.

Het was Paula’s droom om van House of Icho een plek van verbinding te maken, haar kennis te delen en op die manier anderen de helpende hand te kunnen bieden die zij vaak zo had gemist. 

When women support each other

incredible things happen

Ginko Biloba

Ichō

Ichō is de Japanse naam voor de Ginko Biloba boom. Een oeroude en oersterke boom met geneeskrachtige eigenschappen.

Een Biloba boom heeft een enorme levensduur en overlevingskracht. In het door een atoombom in 1945 getroffen Hiroshima staan nog steeds Biloba bomen: springlevend, ondanks alles wat ze hebben doorstaan. ⁠

Het Japanse begrip Ichō staat verder symbool voor hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven.⁠

Let's Go and Live, Darling!⁠

Wat wil jij? Laat het ons weten!

Gaandeweg zul je steeds meer informatie vinden op de site en op de House of Ichō Instagram pagina. Waar wil jij dat wij over schrijven. Waar ben jij naar op zoek?

Laat het ons weten!