Voeding bij kanker – wat kan jij nu al doen?
22 maart 2023 

Voeding bij kanker – wat kan jij nu al doen?

Leefgewoonten en kanker

Het is inmiddels wel bekend dat leefgewoonten een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van kanker*. Er wordt wel gezegd dat 80% van alle gevallen van kanker in belangrijke mate wordt veroorzaakt door ‘externe’ omstandigheden, waarvan levensstijl veruit de belangrijkste is. Niet voor niets is kanker een ziekte die vooral veel voorkomt in landen met een Westerse leefwijze. 

Voeding is essentieel

Dat voeding een belangrijke pijler is n een gezonde levensstijl wordt breed onderschreven. Dat het ook essentieel is bij kanker blijkt uit de door Kelly Turner opgetekende verhalen van zogenaamde ‘Radical Remissions’: mensen met een diagnose kanker, die tegen alle verwachtingen in zijn genezen of veel langer hebben geleefd dan de prognose was. Al deze ‘Radical Remissions’ hebben onder meer gemeen dat zij hun voedingspatroon radicaal hebben veranderd.

 

Denk aan voeding als een van je medicijnen.

Stel je voor: elke keer als je eet, kun je ervoor kiezen om iets te eten wat je immuunsysteem versterkt en wat dus invloed heeft op je gezondheid. Zo kun je je lichaam meerdere keren per dag een ‘tool’ geven om zichzelf te versterken en zo je helingsproces ondersteunen.

Bij House of Ichō hebben we een mini training ontwikkeld die je eetgewoontes in 5 dagen verbetert en waardoor je je beter voelt dan je je ooit gevoeld hebt. Serieus! 

De mini training bevat ook 9 makkelijke en lekkere recepten.

 

Wat kun je verwachten: 

  1. Je ontvangt de 3 belangrijkste voedingstips, die je gelijk kunt toepassen. Believe me: je voelt het verschil onmiddellijk!
  2. We delen onze changing mindset met je, die ook jou gaat helpen om gezonde veranderingen in je voeding door te voeren
  3. je leert een methode om te luisteren naar de feedback van jouw lijf over voor jou goede voeding
  4. Je ontvangt een worksheet die jou ondersteunt om gezonde keuzes te maken en deze vast te houden
  5. Er ploppen er in je inbox 9 gezonde, makkelijke en snelle recepten, compleet met shoppinglist.

Klik hier, schrijf je in en ontvang de mini-training in je inbox


Hoe is de mini training tot stand gekomen:


Op zoek naar houvast

Toen ik op 31-jarige leeftijd de diagnose kanker kreeg, was ik op zoek naar houvast. Voeding was een van de eerste onderwerpen waar ik in dook. Ook toen al raakte ik in de war door de hoeveelheid en vaak ook tegengestelde informatie over voeding en voedingssupplementen. Door te blijven lezen en onderzoeken, maar vooral door naar mijn lichaam te luisteren, heb ik mijn voedingspatroon in de afgelopen 10 jaar stap voor stap radicaal veranderd. Ik heb nu een basis voedingspatroon waar ik me lekker bij voel en waarvan ik weet dat het goed voor me is. Maar ik lees, leer en experimenteer ook nog steeds. 

Geef je immuunsysteem een boost

Terugkijkend waren het vooral mijn gewoontes en het gebrek aan kennis over voeding, die maakten dat ik at wat ik at, terwijl het zoveel beter kon. Little did I know. Inmiddels ben ik voeding gaan zien als één van mijn medicijnen. Stel je voor: zo vaak als je eet, kun je ervoor kiezen om iets te eten wat je immuunsysteem versterkt en wat dus invloed heeft op je gezondheid. Zo kun je je lichaam meerdere keren per dag een ‘tool’ geven om zichzelf te versterken en zo je helingsproces ondersteunen. 

Wat kan jij nu doen?

Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van voeding en bepaalde voedingsmiddelen bij kanker. Hoewel er ook nog steeds veel tegenstrijdige informatie is, zijn er wel degelijk algemene richtlijnen te geven over wat jij op dit moment al kunt doen om een stap te zetten richting een etensstijl die jouw lichaam en immuunsysteem die broodnodige boost geeft. 

 

Deze gratis minitraining geeft je die boost en laat je bovendien zien dat dit makkelijk en lekker kan!

Meld je hier aan en begin vandaag al met beter worden en je beter voelen.

Paula Boshouwers - sept 2020

Over de schrijver
Paula Boshouwers is de oprichtster van House of Ichō
Reactie plaatsen