Video Aspect Ratio: 4:1

Het zelfhelend vermogen

Regie over je eigen herstel en heling

Het zelfhelend vermogen

Regie over je eigen herstel en heling

Waar begin je?

Als je een diagnose kanker krijgt, kom je in een rollercoaster terecht. Voor je het weet, heb je talloze afspraken, waarbij er in je geprikt, geboord en gestraald wordt. 

Er gebeurt veel.

Vaak horen we van vrouwen dat ‘het’ eigenlijk pas echt begint als de behandelingen achter de rug zijn. Terwijl de omgeving dan vaak denkt dat ‘alles weer goed is’. 

Maar wat is ‘het’ eigenlijk? En waar begin je dan? En hoe ga je om met die omgeving?

Bij House of Ichō geven we informatie en handvaten om uit te vinden wat jij tijdens en na jouw behandeling(en) nodig hebt om weer een gevoel van controle te krijgen en je weer een beetje jezelf te voelen. 

Integratieve benadering

We geloven erin dat je bij de behandeling en het omgaan met een ziekte als kanker moet kijken naar jou als geheel. Je bent namelijk niet alleen je lichaam; je hebt ook een mentale laag (je geest) en een spirituele laag (je ziel) en deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 


In de traditionele geneeswijzen wordt deze ‘alles hangt met elkaar samen’ benadering al eeuwen onderkent en als uitgangspunt genomen. De (Westerse) medische wereld is dit aan het herontdekken. Zo bestaat er inmiddels een groeiende stroming ‘integrative medicine’, waarbij leefstijl een belangrijk onderdeel is van de preventie en de behandeling van ziektes. 

"Een brug slaan"

Grappig genoeg wordt integrative medicine gezien als een ‘moderne’ visie op de gezondheidszorg, terwijl het in feite eeuwenoud is.


Wij bieden aanvullende zorg op de bestaande reguliere kankerzorg

Body

De eerste stap kan zijn om te beginnen met je voeding en beweging. Het is fijn om hiermee te beginnen omdat het lekker concreet is, er veel over geschreven is en er veel over bekend is. Ook is het redelijk makkelijk om snel wijzigingen aan te brengen in je voedings- en bewegingspatroon.


Mindset

Positieve gevoelens en emoties maar ook neutrale gevoelens hebben een positief effect op het lichaam en het immuunsysteem. Wetenschappelijke studies tonen dit ook aan! Het leren omgaan met emoties en het ontwikkelen van een 'heilzame' mindset kan een grote rol spelen bij je eigen bijdrage aan je heling en herstel.