Medisch verpleegkundige

Jouw eigen dream team

"Hoe zorg ik ervoor dat ik zo goed mogelijk door dit proces heen kom? “, “Hoe zou ik de bijwerkingen van de chemo behandeling kunnen verminderen? “, “Hoe zorg ik dat ik vertrouwen blijf houden in mijn lichaam? 

Zomaar een paar vragen die je bezig kunnen houden vlak na je diagnose. Je medische team zorgt ervoor dat je beter gaat worden maar wie zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen? Of dat je je zo goed mogelijk voelt tijdens de behandelingen en erna? Je hoeft het niet alleen te doen. Je kunt je reguliere behandeling aanvullen met complementaire behandelingen.

Minke van House of Ichō bedacht en creëerde haar eigen dream team. Haar team die tijdens en na de behandelingen hielp om zich zo goed mogelijk te voelen. Hier delen wij het dream team van Minke en onze andere contributors om jou te inspireren ook jouw eigen dreamteam samen te stellen.

Donderdag 29 september om 20.00 organiseren we ook een webinar met als onderwerp; "Een bredere kijk op je kankerbehandeling", waarin ook het dreamteam door Minke wordt toegelicht. Wil je erbij zijn? Laat dan hier je e-mailadres achter.

Het dreamteam van Minke

Acupunctuur

Het in balans brengen van lichaam en geest. Wat ik interessant vind dat er bij acupunctuur gekeken wordt naar alle energiebanen van het lichaam. In plaats van de kwaal aan te pakken met een medicijn, veel meer te kijken naar de oorzaak in het hele systeem. 

Bewustzijnscoaching

Inzicht in het groeiproces. Ik heb een coach gevraagd om met mij mee te “lopen” tijdens het borstkanker proces. Om de beslissingen te kunnen nemen, niet alleen vanuit mijn hoofd maar juist vanuit mijn hart en intuïtie. Wat voelt goed voor mij? 

Orthomoleculair arts

Het optimaliseren van het immuunsysteem en algeheel meer balans van zowel lichaam als geest.

We spraken over alle pijlers voor een gezond lijf zoals voeding, beweging, slaap en ontspanning maar ook de betekenis van mijn borstkanker kwam aan bod. Wat heeft het lichaam je te vertellen? Wat is er aan de diagnose vooraf gegaan? Wat is voor jou belangrijk in het genezingsproces?

Image by More Studios for House of Ichō

Massage Therapie

Liefdevol om gaan met mijn lichaam. Door de diagnose borstkanker kan er ook weerstand of boosheid ontstaan naar dit gebied, een gevoelig gebied. Hart/ borst gebied gaat over het zorgen voor anderen. En tijdens de behandeling voeldd ik dat ik vooral goed voor mezelf mag zorgen. Vervolgens kan ik er ook voor anderen zijn. Ik zie mijn lichaam als iets heel kostbaars en daar heb ik goed voor te zorgen. 

Huid en oedeemtherapie

Het verbeteren van mijn bewegingsvrijheid. Ik ben gestart met huidtherapie 5 weken na de borstsparende operatie. Dit is ter behandeling van het littekenweefsel en het bindweefsel in mijn borst. Door middel van onder andere massage wordt het litteken soepeler en beter doorbloed.

Met behulp van manuele rektechnieken wordt mijn bewegingsvrijheid van mijn linker arm verbeterd.

Fysiotherapie oncologische revalidatie

Het opbouwen van mijn conditie. Ik heb advies gevraagd bij een fysiotherapeut met specialisatie oncologie. Mijn conditie is fors achteruit gegaan door de chemotherapie en door het rusten/ liggen. Het doel is om langzaam mijn conditie weer op te bouwen.

De dream teams van

Brigitte

HET TEAM VAN BRIGITTE


Trix

HET TEAM VAN TRIX

Het dreamteam van Brigitte

Pilates

Kracht en conditie opbouwen. Het gericht werken aan mijn spierkracht was belangrijk voor mij om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Mij krachtig te voelen in mijn lijf geeft mij levensenergie. Ook helpt het mij de bijwerkingen van de anti-hormoon therapie te beperken.

Hatha Yoga en Meditatie

Verbinding van lichaam en geest. Het uitvoeren van fysieke oefeningen in combinatie met adem en meditatie heeft me geholpen om meer balans en rust te vinden. Deze zachte en liefdevolle manier van sporten beviel mij goed in de tijden van chemo maar het is ook iets van mij geworden wat ik nog steeds bijna dagelijks be-oefen.

EFT

Ruimte maken voor emoties. Het doel van EFT is het neutraliseren van emotionele lading door een combinatie van NLP, mindfulness, zelfcompassie, cognitieve gedragstherapie, acupressuur en EMDR. Na een EFT behandeling voel ik me leeg op de meest prettige manier. Alle emoties krijgen ruimte. Ik kan de dingen helderder zien, een ander perspectief innemen en ik voel me gegrond.

Image by More Studios for House of Ichō

Psycholoog

Bewustzijn voor de situatie. De gesprekken met een psycholoog hebben mij geholpen om meer bewustzijn te ontwikkelen. In de rollercoaster van emoties kregen de dingen die ik voelde een naam zoals rauw, eenzaamheid, angst, woede. Ik kon beter begrijpen wat het effect hiervan op mij was en hoe ik ermee om kon gaan.

Relatiecoaching

Samen op zoek. De diagnose kanker kan je relatie onder spanning brengen. Het evenwicht is verstoord en het verwerkingsproces verloopt niet altijd synchroon. Daardoor kun je elkaar kwijtraken. Verschillende omgang met angst en rouw kan tot misverstanden leiden. Mijn man en mij heeft het ongelofelijk geholpen om ondersteuning door een coach te krijgen bij het verwoorden van emoties, begrijpen van de ander en herstellen van de verbinding.

Fysiotherapie oncologische revalidatie

Het opbouwen van mijn conditie. Ik heb advies gevraagd bij een fysiotherapeut met specialisatie oncologie. Mijn conditie is fors achteruit gegaan door de chemotherapie en door het rusten/ liggen. Het doel is om langzaam mijn conditie weer op te bouwen.

Het dreamteam van Trix

Kunstzinnige Therapeut

Coach

Massage Therapie

Image by More Studios for House of Ichō

Orthomoleculair arts

Oncologische fysiotherapeut

Aroma Therapie

DONEER AAN HEN DIE GERAAKT ZIJN DOOR KANKER

Paula Boshouwers is House of Ichō begonnen met een droom en haar eigen ervaring. Wij zetten deze droom voort maar we kunnen het niet alleen. Maak een donatie en help vrouwen met een diagnose kanker een vol en gelukkig leven te leiden.