Je eigen Dreamteam

Je eigen Dreamteam

"Hoe zorg ik ervoor dat ik zo goed mogelijk door dit proces heen kom? “, “Hoe zou ik de bijwerkingen van de chemo behandeling kunnen verminderen? “, “Hoe zorg ik dat ik vertrouwen blijf houden in mijn lichaam? 

Zomaar een paar vragen die je bezig kunnen houden vlak na je diagnose. Minke wist dat ze dit niet alleen kon en ging doen. Haar partner en zij spraken over het vormen van Haar Dreamteam. 

Wie zitten er al in dit team en wie heb ik nog nodig? Het was een dynamisch proces gedurende de weken die volgden. Minke kreeg zoveel gouden tips van vele lieve mensen. 

Hoe Minke haar dreamteam samenstelde

Ik wist dat ik mijn reguliere behandeling wilde aanvullen met complementaire behandelingen. Dit zie ik ook in mijn werk terug. Het zijn twee “verschillende” werelden, allebei cruciaal gedurende mijn proces.  Mijn pad zou zijn om hier een brug in te slaan. Wat past er bij mij?  

Mijn dreamteam bestaat uit vele mensen in mijn directe kring, soms verrassend erbuiten  en ook de (zorg) professionals gedurende het proces.  

Ze hebben allemaal bijgedragen en dragen nog steeds bij aan mijn pad en mijn heling.  Ik ben allen zeer dankbaar. 

Lees hier welke complementaire behandelingen Minke heeft gevolgd en nog volgt naast het reguliere traject. 

Wil jij ook je eigen dreamteam samenstellen maar weet je niet hoe? Schrijf je hier in voor een intake gesprek. In dit gesprek helpen we je te kijken wie en wat er past in jouw dreamteam.

Over de schrijver
Ik ben Minke, 42 jaar en moeder van Elise (2009) en Merijn (2010). Ik ben medisch team verpleegkundige bij voeding leeft. Na het moeder worden ervaarde ik fysieke klachten (migraine, huidklachten en overprikkeling) en begon een zoektocht naar de oorzaak van deze klachten. Bij gesprekken werd duidelijk dat ik meer tijd nodig had om tot rust te komen, om te processen en op te laden. Ik gooide het roer om. Ik ging meer naar mijn gevoel en intuïtie luisteren. Ik ging hulp vragen aan anderen en vond professionele begeleiding. Het was een leerzame tijd vol met zelfreflectie, leren, oefenen en persoonlijke ontwikkeling. In december 2021 kreeg ik de diagnose borstkanker. Dat was behoorlijk schrikken. En tegelijk voelde ik de rust en het vertrouwen. Ik had al zoveel in mijn “rugzak” zitten en dat zou ik allemaal kunnen inzetten in dit proces. Mijn pad gaat over het maken van keuzes binnen de reguliere en complementaire zorg. Het kan elkaar zo mooi versterken. Hier gaat mijn werk bij Voeding Leeft ook over. Met mijn website hoop ik anderen te inspireren en te begeleiden bij dit proces.
Reactie plaatsen