Over Ons

House of Icho helpt mensen met een diagnose kanker zélf de regie te nemen bij hun ziekteproces, herstel en heling

We weten hoe belangrijk het is om je, in een periode van extreme kwetsbaarheid, sterk te kunnen voelen. Om te weten waar je moet zoeken. Om naast de angst ook hoop en vertrouwen te kunnen hebben. Om te ervaren dat je het zelf kunt, maar het niet alleen hoeft te doen. Om de diepe dalen aan te kunnen. Om te doorleven dat er ook extreme schoonheid schuilt in het proces waar je doorheen gaat.

Daarom is House of Ichō opgezet. Om een online plek te creëren voor mensen met een diagnose kanker. Een plek waar je alles kunt vinden wat jij nu nodig hebt. Waar je kunt connecten met anderen, die weten wat jij doormaakt, omdat ze het zelf ook doormaken of doorgemaakt hebben. En waar je niet alleen ‘iemand met kanker’ bent, maar gekeken wordt naar jou als geheel.

hier kan je vinden wat je nodig hebt

House of Icho

House
Een plek waar je samenleeft, waar je jezelf kunt zijn. Het is een veilige haven en een plek waar je je op je gemak voelt en een dak boven je hoofd

Ichō
Ichō is de Japanse naam voor de Ginko Biloba boom. Een oeroude en oersterke boom met geneeskrachtige eigenschappen.

Een Biloba boom heeft een enorme levensduur en overlevingskracht. In het door een atoombom in 1945 getroffen Hiroshima staan nog steeds Biloba bomen: springlevend, ondanks alles wat ze hebben doorstaan. ⁠

Het Japanse begrip Ichō staat verder symbool voor hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid en een lang leven.⁠

When we support each other,

incredible things happen.

Het team

ervaring

Janneke Boshouwers

Co-founder

Katrin Pannekeet

Leefstijlcoach & Ervaringsdeskundige

Minke den Hollander

Wandelcoach & Ervaringsdeskundige

Sandrine Kwast

Holistisch therapeut, coach, yogadocent

Tjitske Boogmans

Yogadocente & Ervaringsdeskundige

Arielle Brouwer

Qi Gong Docente & Ervaringsdeskundige

ons verhaal

Zussen

House of Ichō is opgericht in 2020 door Paula Boshouwers. Door haar positieve overtuigingen heeft Paula een vol leven kunnen leiden, ook na haar diagnose. Paula wilde dit graag doorgeven aan jou en dus heb ik, Janneke, als haar zus haar belangrijke werk voortgezet. Op de foto staan we samen en zo voelt House of Icho ook: een thuis van ons voor jou.

Sinds augustus 2021 werk ik samen met ervaringsdeskundigen en professionals verder aan het online platform House of Ichō. Een thuis voor gelijken: levendige vrouwen die hun weg zoeken in een nieuwe werkelijkheid. Een mooie en fijne plek om te zijn, waar de nadruk ligt op léven. En waar, naast de schaduwkant van een diagnose kanker, juist ook ruimte is voor de zonkant. Licht en donker bestaan naast elkaar.

‘House of Icho als een mooie en fijne plek om te zijn’

Bestuur van Stichting House of Icho

Janneke Boshouwers

Voorzitter

Brigitte van Mameren – Bullermann

Secretaris

Mark Hendrik de Vries

Penningmeester

Schrijf je in voor de nieuwsbrief