Oefening | Hoe kom je van niet helpende gedachten af
24 juni 2023 

Oefening | Hoe kom je van niet helpende gedachten af

Doel:

Deze oefening noemen we de 'riooloefening' omdat het werkt als een afvoer voor niet-helpende gedachten. Het helpt om je hoofd leeg te maken, waardoor er meer ruimte ontstaat voor constructiever denken en weloverwogen besluitvorming.


Hoe werkt het?

  1. Neem een schrift en een pen. 
  2. Bepaal van tevoren hoeveel pagina's je wilt schrijven (bijvoorbeeld 3 pagina's) of hoe lang je wilt schrijven (bijvoorbeeld 3 minuten, zet dan een wekker). 
  3. Plaats je pen op het papier en begin met schrijven. Schrijf alles op wat in je opkomt, zonder na te denken over spelling, inhoud of woordkeuze. Probeer in een soort flow te komen. Stop niet en ga door totdat je klaar bent. Als je even niets weet, schrijf dan simpelweg: "Ik weet niets meer, ik weet niets meer, ...". 
  4. Beëindig de oefening wanneer het gewenste aantal pagina's vol is of wanneer je wekker afgaat. 
  5. Voer deze oefening dagelijks op een vast moment uit, bijv. voordat je gaat slapen.
Over de schrijver
Kati is ervaringsdeskundige. Ze kreeg in 2018 op haar 40ste een agressieve vorm van borstkanker. Na een intensieve behandelperiode was de kanker weg en werden de bezoeken in het ziekenhuis minder. Haar traject was echter nog niet “klaar”. Er volgde een intensieve “soul searching” periode. Kati herontdekte haar eigen energiebronnen en heeft zichzelf opnieuw gevonden. Zij is overtuigd dat je zelf veel invloed kan hebben op je fysieke en mentale gezondheid en helpt anderen graag bij hun herstel. Op Instagram deelt Kati als mrs_broccoli_nl gezonde en lekkere recepten geschikt voor gezinnen. Al haar recepten zijn makkelijk te maken, vezelrijk, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers.
Reactie plaatsen