Wat mij steun geeft
Guest
Wat mij steun geeft
06/17/2023
1 min
0

Artikel | Cancer Connect informeert en steunt je tijdens en na je behandelplan

06/17/2023
1 min
0


“Ondanks alle goede bedoelingen van anderen is een ervaringsdeskundige voor mij een echte hulp geweest. Hoe je het ook wendt of keert, zij weet wat je doormaakt, wat je voelt en kan je dus heel goed helpen.”  

Britta


Stel je voor dat je plotseling geconfronteerd wordt met een diagnose van kanker. Je voelt je overweldigd en hebt veel vragen en onzekerheden over wat je te wachten staat. Het kan een eenzame en verwarrende ervaring zijn. Maar wat als je zou kunnen praten met iemand die zelf kanker heeft gehad en begrijpt wat je doormaakt?


Dit is precies waar de stichting Cancer Connect voor staat. Deze stichting is opgericht door een groep (ex)borstkankerpatiënten. Wij weten uit eigen ervaring hoe verwarrend het behandeltraject kan zijn. We willen onze ervaringen en kennis inzetten om mentale en praktische steun te bieden aan iedereen die wordt geconfronteerd met kanker. We bieden een luisterend oor en geven praktische tips vanuit onze eigen ervaringen. Hierdoor kunnen wij steun bieden die echt verschil kan maken voor lotgenoten.

We hebben inmiddels al vele tientallen lotgenoten mogen ondersteunen en werken samen met het Alexander Monro ziekenhuis aan een pilotproject. Als (ex)kankerpatiënt kun je je aanmelden bij de stichting om anderen tot steun te kunnen zijn. Maar ook als je zelf steun zoekt, kun je bij de stichting terecht. Kijk voor meer informatie op cancerconnect.nl


Reacties
Categorieën