Donaties House of Ichō

Lieve allemaal,

Zoals velen van jullie weten is mijn zus Paula Boshouwers in januari 2021 overleden aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker.

Het zelf actief kunnen bijdragen aan haar herstel- en helingsproces heeft Paula kracht en richting gegeven. Daardoor heeft zij ondanks alles een gelukkig en vol leven kunnen leiden en hebben wij kunnen genieten van elke mooie dag met haar.

Vanuit een sterke behoefte om zelf regie te nemen heeft Paula veel kennis, informatie en ervaring verzameld. Dat heeft de nodige inspanning gekost. Want het is niet eenvoudig om relevante en onderbouwde informatie te verkrijgen. Zij wilde de toegang daartoe voor andere vrouwen met een diagnose kanker makkelijker maken en haar kennis met hen delen. Daarom heeft zij het platform House of Ichō opgericht. Omdat wij geloven in dit platform willen wij het graag voortzetten. Wij hebben onder meer de medewerking gezocht met 10 ervaringsdeskundigen en oncologisch chirurg Eva Noorda. Daarnaast is op 26 april 2022 de Stichting House of Ichō (spreek uit itsjoo) opgericht. Heel veel dank aan ReulingSchutte, Q3 Consult en Van Doorne Advocaten en Notarissen voor hun belangeloze ondersteuning in de opstart en het in stand houden van het platform en de stichting.


Help je mee?

Om de kennis en ervaring van Paula te delen zodat veel meer vrouwen met een diagnose kanker een plek hebben waar zij kunnen verbinden, delen en informatie ophalen zodat zij ondersteund worden in het leiden van een gelukkig en betekenisvol leven.


Hoe kun jij bijdragen?


De stichting House of Ichō is aangemerkt door de belastingdienst als ANBI stichting waardoor er fiscale voordelen zijn aan het geven van donaties aan stichting House of Ichō. Bij het geven van de donatie wordt een factuur meegestuurd met daarin de gegevens van de stichting. Zie voor meer informatie ook de website voor o.a. RSIN gegevens of neem contact op voor vragen.


Wat doen wij met jouw bijdrage?

De stichting House of Ichō heeft zich als doel gesteld om de eerste mijlpaal te bereiken, het uitbouwen van het platform House of Ichō met daarin o.a.:

  • Een online support hub met artikelen, informatie en video's van kleine oefeningen onderverdeeld in verschillende categorieën zodat vrouwen gemakkelijk informatie kunnen vinden die voor hen relevant is
  • Intake gesprekken met zorgprofessionals waar vrouwen kunnen bespreken wat ze nodig hebben in aanvulling op de medische zorg.
  • Een podcast: In deze podcast wordt elke vorm van complementaire zorg besproken d.m.v. een interview met de patiënt en de behandelaar
  • Online trainingen: Hiermee kunnen vrouwen hun behoeften, drijfveren en bronnen van energie ontdekken na een diagnose kanker.

Om dit te kunnen realiseren hebben we een investering nodig van 10.000 Euro.


Voor meer informatie over stichting House of Ichō, lees het beleidsplan en volg ons op instagram


Heel veel dank voor jullie bijdragen, mede namens het bestuur,

 

Janneke Boshouwers

Mark Hendrik de Vries

Brigitte van Mameren-Bullermann

Over de schrijver
Ik ben Janneke; Paula’s zus en Co-Founder van House of Ichō. Ik zal Paula's kennis aangevuld met de kennis en ervaringen van anderen met jullie blijven delen op dit platform.
Reactie plaatsen