House of Icho | Zussen

Ik ben Janneke; Paula’s zus.

Samen staan we op de laatste foto’s die zij gedeeld heeft. Ik heb de afgelopen tijd haar inspirerende artikelen en video’s mogen lezen en zien. Ik heb van dichtbij gezien dat haar inzichten en kennis Paula extra tijd én kwaliteit van leven hebben gegeven. Ze hebben haar een manier gegeven om regie te nemen over haar leven en haar ziekte in haar leven. En dat wilde ze delen. 

De afgelopen 15 jaar heb ik altijd hard gewerkt en met veel plezier. Ook de afgelopen 3.5 jaar bij Tripaneer.com heb ik ondanks het harde werken en soms ook moeilijke momenten met heel veel plezier gedaan. Het combineren van werk met een druk gezin is niet altijd makkelijk maar het voelde altijd goed om het zo samen te kunnen doen.

Toen afgelopen januari Paula overleed was ik 2 weken niet aan het werk om afscheid te nemen om vervolgens vrij snel weer aan het werk te gaan. In de aanloop naar de crematie had ik veel gesprekken met iedereen die om haar heen stond.. Ik leerde meer en meer hoe bijzonder Paula was, hoe bijzonder de kracht was die zij had om elke dag weer een vol leven te leiden ondanks het slechte scenario wat altijd als een donkere wolk boven haar hing. Naast het gemis wat ik en iedereen had om haar als persoon, werd het in die gesprekken ook zo duidelijk hoe bijzonder het was dat zij in staat was om door middel van een aantal technieken en haar “way of living” zo ongelofelijk sterk in het leven te staan. Dit zie je goed aan de foto’s die gemaakt zijn voor House of Icho in September vorig jaar toen (zonder dat wij dat goed doorhadden) de ziekte al sterk gevorderd was. Ze zag er zo ongelofelijk goed maar vooral gelukkig en stralend uit en dat was ze ook echt. De wetenschap dat haar kennis gedeeld moest worden, was voor mij duidelijk maar hoe moest dat zonder dat zij er was om dit te doen?

Toen mijn man een paar weken na het overlijden van Paula aan mij voorstelde om 6 maanden naar het buitenland te gaan voelde ik paniek. Paniek omdat ik normaal gesproken dit soort dingen met Paula zou bespreken en ze er nu niet meer was. Paniek omdat het eigenlijk een goed idee was maar dat dit betekende dat ik mijn droombaan op moest geven. Dus hoe kon ik nou zo’n belangrijke beslissing maken. Michiel herinnerde mij aan de woorden die Paula ons als laatste meegegeven had. “Volg je hart, hij zal je de weg wijzen”. En als je naar je hart luistert dan is er geen twijfel. Ik voelde in mijn hart dat ik deze kans wilde nemen om even de rust te vinden om om alles wat er gebeurd was ten volle te kunnen voelen.  De angst zat meer in het maken van een beslissing die ons leven zo zou veranderen.

Maar ook de wetenschap dat er zo veel kracht en toegevoegde waarde in het werk van Paula zat liet mij niet los. Toen ik haar laptop mocht bekijken, was ik blown away bij de hoeveelheid inspirerende dingen die Paula al had opgeschreven over hoe zij zichzelf in staat stelde om een vol en gelukkig leven te leiden met kanker. Ze had al trainingen gemaakt, een boek geschreven, blogs geschreven en posts gemaakt. Het moest alleen nog live gezet worden. De kracht in haar teksten en de hoeveelheid is zo ongelofelijk dat ik het aandurf om haar platform voort te zetten zonder haar.  Ik ben in de volle overtuiging dat haar kennis delen anderen steun kan geven en dat is precies wat Paula wilde. 

Ik start dit project met Paula’s kennis en werk maar ik hoor het graag als je kennis of tips wil delen die hierbij aansluiten en je een bijdrage wil leveren aan House of Icho. 

 

Paula schreef deze woorden:


Let’s go and live your best life, darling!

 

En met deze woorden zal ik doorgaan met House of Icho.

Over de schrijver
Ik ben Janneke; Paula’s zus en Co-Founder van House of Ichō. Ik zal Paula's kennis aangevuld met de kennis en ervaringen van anderen met jullie blijven delen op dit platform.
Reactie plaatsen