Audio | Simpele ademhalingsoefening die je altijd kunt doen
22 maart 2023 

Audio | Simpele ademhalingsoefening die je altijd kunt doen

Ziek zijn en revalideren is niet alleen een proces van acceptatie, overgave en meebewegen…het is vaak ook best hard werken. Je staat voor zoveel keuzes tegelijk, zonder de uitkomst te weten van genomen beslissingen. Je moet leren omgaan met een veranderd lichaam en soms ook toekomstperspectief. Met angst en het hervinden van vertrouwen; in jezelf en je lichaam. Je gaat van afspraak naar afspraak terwijl je misschien ook nog een achterban hebt die liefdevolle aandacht vraagt.

Ongemerkt kan er zo veel spanning in je lichaam kruipen. Misschien een plek waar je nu sowieso niet al te veel in aanwezig wil zijn. Zo kan het gebeuren dat je je ademhaling steeds meer onbewust inhoudt, of vastzet. Deze ademhalingsoefening kan je helpen bewust te worden van eventuele spanning, met het meer zakken in je lichaam en om vastgehouden spanning iets meer los te mogen laten. Je kunt de houding overal doen, wanneer je wilt. Het enige wat je nodig hebt is een paar minuten de tijd om bewust de aandacht op de ademhaling en jezelf richten."Over de schrijver
Hoi, mijn naam is Tjitske. Ik geef met met heel veel plezier en liefde transformatieve en extra zachte restorative yoga les in een lichte studio in hartje Leiden én online. Daarnaast geef ik vanuit de yoga steeds meer 1 op 1 begeleiding bij o.a. het helingsproces tijdens of na ziekte maar ook hulp bij ontspanning, bij het jezelf (her-)vinden, kortom bij leven vanuit vertrouwen. Met mijn yoga wil ik mensen helpen zich thuis te voelen in hun eigen lichaam. Meer over mij en mijn yoga kun je lezen op mijn site en social media waar ik openhartig (en hopelijk ook met een sprankje humor) mijn eigen zogenaamde healingjourney deel. "Als ex-kankerpatient (diagnose eind 2012, laatste operaties 2021) zijn yoga en meditatie essentiële onderdelen van mijn eigen helingsproces: op alle vlakken. Yoga helpt me niet alleen me fysiek beter in mijn vel te voelen maar ook om te gaan met angst, met acceptatie en het hervinden van het vertrouwen in mezelf én lichaam. Stap voor stap ben ik gaan voelen dat ik meer ben dan mijn lichaam, mijn ziekte, mijn gedachten en mijn angsten. Dat er in mij een plek is waar ik niet ziek ben, niet genezen hoef te worden. Waar ik ‘heel’ ben. Waar ik ‘ben’. Geen patiënt en zeker geen slachtoffer.”
Reactie plaatsen