Kairos, een voelboek voor als het leven anders loopt.
30 mei 2022 

Kairos, een voelboek voor als het leven anders loopt.

Woorden maken verdriet vloeibaar. Dat is hoe het helen bij mij begon. En dat is waarom ik Kairos maakte: een vriendelijke gesprekspartner van papier. Ik hoop dat ze ook jouw weg mag verzachten.

Mijn reis begon in 2016 toen ik mijn diagnose kreeg. De wereld stond op zijn kop. Ik was net moeder geworden van mijn (inmiddels oudste) zoon. Zijn lange benen vertellen me dat de tijd voorbij gaat. En toch lijkt het soms alsof ik gisteren nog in die achtbaan zat. 

Het was een verwarrende tijd. Ik voelde veel. Ik was bang. Eenzaam. Maar voelde me ook krachtig en omringd door liefde. Het was druk van binnen. Rauw en zacht tegelijk. De gevoelens in mij vochten erom aan het papier te worden toevertrouwd. Zo bleef het stromen, van binnen naar buiten. Mijn man las alles en zocht er passende muziek bij. Het werd onze manier van communiceren. Over alles wat zo moeilijk was om mondeling met elkaar te delen. Mijn woorden gaven het verdriet vorm en bleken troostend. Voor mijzelf én de mensen om mij heen. 
Heel graag wil ik nu andere mensen helpen woorden te vinden voor alles wat ze voelen als het leven tegenzit. Voor hun nieuwe werkelijkheid. Omdat ik geloof dat het verzacht en ruimte geeft voor iets anders. Overgave. Bezinning. Troost. En zo ontstond het idee voor Kairos. Een dagboek dat op heel veel verschillende manieren vraagt: hoe gaat het nou écht met jou? Een voelboek. Een dagboek bijhouden is een hele pure vorm van zelftroost en Kairos helpt je daar een handje bij. Ze is een vriendelijke gesprekspartner van papier die moeilijke vragen niet uit de weg gaat en je uitnodigt om naar binnen te kijken. 

De Belgische psychiater Dirk De Wachter is anti-zelfhulpboeken en ondersteunt ons vernieuwende concept. Kairos wordt inmiddels ook in verschillende (psycho)praktijken gebruikt als aanvullend hulpmiddel en werd vorig jaar geëerd met een prachtige publicatie in Happinez. Ze wordt regelmatig cadeau gegeven en de liefde die dat tussen mensen brengt is onbeschrijfelijk mooi. 

Susanne Keilhack (Buro Fritz) heeft Kairos ontworpen met ontzettend veel verstand van gevoel.. Ik ben nog iedere dag dankbaar dat we samen het zuur hebben kunnen omzetten in iets zoets. In Kairos. Ik hoop met heel mijn hart dat ze ook jou mag helpen op je weg. 

Je kunt Kairos voor € 26,95 bestellen via onze webshop: Klik op website in het blok "over de schrijfster" hieronder

Over de schrijver
Imma Zandbergen is initiatiefnemer van Kairos. Een voelboek voor als het leven anders loopt. In 2016 bleek Imma ernstig ziek. Kort daarvoor was ze moeder geworden en ineens was ze bang het leven los te moeten laten. Er volgde een verwarrende tijd. Ze was bang. Eenzaam. Maar voelde zich ook krachtig en omringd door liefde. Het was druk van binnen. Rauw en zacht tegelijk. Imma kreeg de behoefte om woorden te geven aan alles wat ze voelde en begon te schrijven. Haar woorden gaven het verdriet vorm en bleken troostend. Nu wil ze andere mensen helpen woorden te vinden voor alles wat ze voelen. Voor hun nieuwe werkelijkheid. En zo ontstond het idee voor Kairos. Het dagboek dat op heel veel verschillende manieren vraagt: 'Hoe gaat het nou écht met jou?’ Meer informatie vind je via het linkje ‘website’ hieronder.
Reactie plaatsen