Moedig

Moedig zijn. Wat is dat?

Lef tonen? Ik heb niet zoveel lef. Ik rem als ik hard een duin af fiets, droom over veel dat ik niet doe, zoek het kleine dichtbij in plaats van het onbekende ver weg.

Het donker aankijken? Het donker maakt me bang. Het onbekende onbemind. Als de wereld fluistert, zoemt het in mijn hoofd.

De strijd aangaan? Ik weet het niet. Er is geen keuze in deze strijd. Voor of tegen bestaat niet. De coupe is al gepleegd.

Moedig zijn? Ik noem het levenslust.

Over de schrijver
Imma Zandbergen is initiatiefnemer van Kairos. Een voelboek voor als het leven anders loopt. In 2016 bleek Imma ernstig ziek. Kort daarvoor was ze moeder geworden en ineens was ze bang het leven los te moeten laten. Er volgde een verwarrende tijd. Ze was bang. Eenzaam. Maar voelde zich ook krachtig en omringd door liefde. Het was druk van binnen. Rauw en zacht tegelijk. Imma kreeg de behoefte om woorden te geven aan alles wat ze voelde en begon te schrijven. Haar woorden gaven het verdriet vorm en bleken troostend. Nu wil ze andere mensen helpen woorden te vinden voor alles wat ze voelen. Voor hun nieuwe werkelijkheid. En zo ontstond het idee voor Kairos. Het dagboek dat op heel veel verschillende manieren vraagt: 'Hoe gaat het nou écht met jou?’ Meer informatie vind je via het linkje ‘website’ hieronder.
Reactie plaatsen