Yogahouding 3: 'Lying Butterfly pose' met lichte hartopener
02 juni 2022 

Yogahouding 3: 'Lying Butterfly pose' met lichte hartopener

EEN FIJNE HOUDING DIE DE VOORKANT VAN HET LICHAAM OPENT!

In de winter bewegen en zitten we vaak meer voorover gebogen. Deze derde houding in de reeks is de ‘Lying butterfly pose met lichte hartopening’. Het is een houding die de voorkant van ons lichaam opent , waardoor de ademhaling en ons hartgebied meer ruimte krijgt. Het hartgebied staat voor ons vermogen tot verbinding. Door bewuste (buik)ademhaling kunnen we , ondanks deze kwetsbare houding , meer ontspanning ervaren.


Zorg dat je op een rustige plek zit, dat je kamer een aangename temperatuur heeft en zet eventueel mooie muziek op. Ik geef je hierboven een tip!

De oefening voor deze keer is een variant op de zittende 'butterfly pose': de lying butterfly met een lichte hartopener. 

Tijdens de oefening steeds bewust (tot in je buik) ademen helpt om steeds dieper te ontspannen.

  • Ga liggen met rug en nek vlak en breed op de mat. Voetzolen tegen elkaar en knieën opzij laten vallen.
  • Leg een opgerolde deken achter rug ter hoogte van je bh bandje.
  • Ondersteun je knieën met kussens zodat je echt ontspannen ligt en een lichte stretch in je liezen ervaart.
  • Probeer deze houding 3 tot 5 minuten aan te nemen, of langer als dat goed voelt.


yoga pose ontspanning


Klik hier voor yoga houding 2: 'Dangling pose' of Legs up the wall'


Over de schrijver
Eva is in Amsterdam opgeleid tot arts (AMC) en oncologisch chirurg (VUMC/Slotervaart/DdHK).Sinds 2014 werkt zij in Isala , Zwolle, met name op het gebied van borstkanker, wekedelentumoren en huidkanker.Integratieve zorg: leefstijl en evidence based complementaire zorgSinds 2020 leidt ze de projectgroep integratieve zorg in het Isala Ziekenhuis in Zwolle met de bedoeling kennis over leefstijl- en evidence based complementaire maatregelen te kunnen inbrengen in de reguliere oncologische praktijk.Om beter te weten wat er allemaal aangeboden wordt en zelf een oordeel te kunnen vellen, heeft zij de basisopleiding Integrative medicine van de Academy of Integrative Medicine gevolgd en haar aantekening 'integratief en leefstijlarts' behaald. Dit jaar volgt zij de verdiepingsopleiding .Eva beoefent yoga sinds haar 20ste. Toen zij zelf een burn-out kreeg in 2019 ervoer ze dat Yin Yoga een van de belangrijkste ingrediënten van haar herstel was. Vanuit de wens dit voor haarzelf te verdiepen en ook voor haar patiënten beschikbaar te maken heeft zij verschillende opleidingen gevolgd. Eva geeft nu les in zwolle maar er zijn ook mogelijkheden om haar yoga lessen online te volgen. Kijk op haar website voor meer informatie
Reactie plaatsen