Yogahouding 4: De reinigende ‘Shoelace’
01 juni 2022 

Yogahouding 4: De reinigende ‘Shoelace’

‘SHOELACE POSE’: EEN FIJNE HOUDING DIE DE HEUPEN OPENT EN DE ONDERRUG ONTLAST!

De heupen zijn een gebied waar je vaak spanning vastzet, dus de Shoelace kan uitdagend zijn en soms emotionele reacties geven. Overgave aan de weerstand die je voelt en aan de houding is het recept!


Zorg dat je op een rustige plek zit, dat je kamer een aangename temperatuur heeft en zet eventueel mooie muziek op. Ik geef je hierboven een tip!

  • Kom op handen en knieën.
  • Zet één knie achter de andere knie en ga langzaam met je heupen tussen je voeten zitten. Gebruik eventueel een kussentje onder je bil.
  • Je mag je heupen, billen, liezen en onderrug voelen, maar geen spanning op je knieën.
  • Enig ongemak en weerstand is normaal. Het recept: blijven ademhalen en overgeven aan de houding.
  • Je kunt je hoofd voorover laten zakken als je nek dat toelaat.
  • Blijf 3 tot 5 minuten in de houding zitten en herhaal de houding daarna met je andere knie voor

Altijd geldt:

  • Bij scherpe pijn de houding aanpassen of uit de houding komen.
  • Adem gedurende de oefening door je neus in tot in je onderbuik en via je mond ontspannen en lang uit.

ontspannende yoga houding

De reinigende ‘Shoelace’

Klik hier voor yoga houding 3: 'Lying 'Butterfly pose met hartopener'

Over de schrijver
Eva is in Amsterdam opgeleid tot arts (AMC) en oncologisch chirurg (VUMC/Slotervaart/DdHK). Sinds 2014 werkt zij in Isala , Zwolle, met name op het gebied van borstkanker, wekedelentumoren en huidkanker. Integratieve zorg: leefstijl en evidence based complementaire zorg Sinds 2020 leidt ze de projectgroep integratieve zorg in het Isala Ziekenhuis in Zwolle met de bedoeling kennis over leefstijl- en evidence based complementaire maatregelen te kunnen inbrengen in de reguliere oncologische praktijk. Om beter te weten wat er allemaal aangeboden wordt en zelf een oordeel te kunnen vellen, heeft zij de basisopleiding Integrative medicine van de Academy of Integrative Medicine gevolgd en haar aantekening 'integratief en leefstijlarts' behaald. Dit jaar volgt zij de verdiepingsopleiding . Eva beoefent yoga sinds haar 20ste. Toen zij zelf een burn-out kreeg in 2019 ervoer ze dat Yin Yoga een van de belangrijkste ingrediënten van haar herstel was. Vanuit de wens dit voor haarzelf te verdiepen en ook voor haar patiënten beschikbaar te maken heeft zij verschillende opleidingen gevolgd. Eva geeft nu les in zwolle maar er zijn ook mogelijkheden om haar yoga lessen online te volgen. Kijk op haar website voor meer informatie
Reactie plaatsen